MZ Kljajićevo: Ko je građanima naplatio javnu rasvetu?!

MZ Kljajićevo: Ko je građanima naplatio javnu rasvetu?!

Skandali se nižu jedan za drugim, a poslednji u nizu, u vidu pokušaja da se pamfletom "zamažu" oči i građanima ali još više nekom ko bi konačno trebao da se pozabavi svim onim što se u protelih dve godine izdešavalo u MZ Kljajićevo, dosegao je vrh licemerja.

U objavljenom pamfletu, koji je valjda plaćen novcem građana, u želji da se prikaže nešto što je urađeno, navode se radovi na postavljanju javne rasvete na Jagnjevo salašima, sa sve novim benderama i pratećom opremom dobijenom od grada...

Ono što jeste sramno i što nedostaje, što se prećutkuje, a u čemu učestvuje i jedan odbornik, pa i jedna poslanica, to je ćinjenica da je "neko" od građana naplatio opremu predhodno dobijenu od grada, a da se trag novca "gubi" ( u poznatom pravcu )

Vreme je da se konačno polože računi, da se građanima kaže istina, da za postavljanje javne rasvete građani nisu u obavezi da plaćaju, da to niko do sada nije radio na takav način, da su građani u tom pogledu isti i ravnopravni, kako oni u gradu, tako i po salašima...

Sramota je i bruka, da u takvim nečasnim rabotama direktno učestvuju naši predstavnici u skupštini grada i skupštini AP Vojvodine.

Фотографија корисника Dragan Nikodijevic


poruka menjana pre 2 godine
Kobra @ Sre, 03.01.2018. 21:23
Da se ovde radi o opasnoj obmani i podmetačini, jasno se vidi iz gore napisanog letka ili pamfleta.

Naime, javno napisati, u ime MZ, da su vršeni radovi na rekonstrukciji i postavljanju javne rasvete, a da pritom nijedno nadležno gradsko odelenje niti zna za takve radove, niti je izdata bilo kakva dozvola za izvođenje radova, niti upotrebna dozvola, ravno je javnoj obmani i iznošenju lažnih informacija.
Pritom, prećutati činjenicu da je od građana i privrednika koji tamo žive i privređuju, naplaćen određen iznos u novcu, ali i naturi ( zavisi šta je ko bio u mogućnosti, valjda uvog krize ) i da o tome nema zvanične evidencije gde je novac završio, predstavlja vrh obmane i svesan pokušaj zataškavanja korupcije.

Na žalost, JKP "Zelenilo" kao "darodavac" kompleta za javnu rasvetu se ne oglađava, baš kao ni ED Sombor lije mašine su "odradile" posao sa banderama, a da to sve, po priznanju iz ED nije nigde zavedeno kao zvanični radovi...

PS: Nije ovo prvi put da se slični "radovi" obavljaju "nezvanično", bez nadzora, bez ikakvih papira i dozvola, dok na drugoj strani, građanima stižu REŠENJA o rušenju bespravnih objekata, nastrešnica, kokošinjaca i poljskih klozeta... !!!  
Kobra @ Čet, 11.01.2018. 13:40
NOVINA u ponudi MZ Kljajićevo:

Svi zainteresovani građani, udruženja, klubovi i preduzetnici koji žele da im javna rasveta bude instalirana ispred kuće, lokala, pa čak i u dvorište, mogu to da ostvare na brz, lak i jednostavan način, u četiri oka.

Ono što građani treba da urade, a posao je pojednostavljen do krajnjih granica, baš kao što to zahtevaju uslovi EU, jeste samo kratak razgovor i dogovor oko akontne cene, jer nije moguće baš sve dobiti za dž. nešto mora da se i plati.
Za tu namenu "ovlaštena" je trgovinska radnja jednog "istaknutog" člana  Saveta MZ i uglednog odbornika skupštine grada Sombora, koji opet u ime MZ završava sve dalje poslove, tako da građanunu ili preduzetniku, a nakon upalate dogovorene cene, bez fiskalnog računa što se podrazumeva, ( obično to bude i upola realne cene jer repromaterijal stiže iz JKP Zelenila ) tako da naručiocu ostaje samo da pričeka dok ne zasvetli isperd kuće, lokala, ali i u sred dvorišta.

Građanima dupla korist, em ne tumaraju po mraku ako ih noću "pritera", ali i postoji mogućnost ( uz malu dodatnu doplatu ) da se javna rasveta iskoristi i za dodatno zagrevanje, recimo na TA peć, po sistemu, noću se akumulira a danju samo izduvava. praktično zar ne !!

Sve to na kraju krajeva samu MZ ne košta ništa, ionako javnu rasvetu plača grad, a građanin osim početnih troškova nabavke sijaličnih armatura po principu, kupiš dva dobiješ tri ( samo ako ne insistirate na fiskalnim računima) nema dodatnih troškova, jer nadalje brigu o pregorelim sijalicama preuzima društvo iz JKP "Zelenila" po nalogu odgovornog lica iz komunalnog odelenja kojem samo prijavite kvar.

Upravo zbog ovog novog "trenda" Kljajićevo je vidno svetlije, pogotovo noću...
"Akcija" je dote mere usavršena da na pojedinim banderama imate čak i po dve - tri sijalice koje možete usmeravati u željenom pravcu naručioca.

I naravno, sve to ne bi bilo moguće bez svesrdne "pomoći" dežurnih ekipa EPS-a, koji, osim jagnjetine i pića pre i posle večere/ručka ne primaju nikakvu dodatnu nadoknadu... a i zašto bi kad sve to ionako odrade u radno vreme.

E pa dragi građani, navalte...    
Kobra @ Sub, 10.02.2018. 00:06


kao prvo, drago mi je što su uopšte na SOinfu krenuli komentari,
kao drugo, totalno ste poštovana gospodo pobrkali temu, ovde je reč o kriminalu u režiji JKP "Zelenila" i nesavesnih pojedinaca i odbornika iz MZ Kljajićevo, koji su od građana bespravno uzeli novac.

Ovde bi trebali da se sve onako đuture zamislimo i zatražimo odgovore:

Kako je uopšte moguće da repromaterijal koji se predhodno dobije od Zelenila, "neko" od građana naplati, i to za postavljanje javne rasvete koju po svim pravilnicima građani ne plaćaju ??

Ako je jedino Zelenilo jedino ovlašteno od strane grada, ako imamo i nadzorni organ za pitanja javne rasvete, kako je došlo da pojedinac, pa sve da je reč i o odborniku, može na terenu da organizuje postavljanje badera ( alo ljudi, bandere ) postavi sijaline armature, sve to priključi na sistem javne rasvete, bez ijednog validnog papira, odobrenja, i još od građana uzme keš, a da s druge strane nema reakcije, nema odgovora, nema sankcija ???

Da ironija bude još veća, uskoro će skupština da usvaja završne račune za sva JKP i za sve MZ, pa i za MZ Kljajićevo... zar je moguće, a sve izgleda da će biti tako,  da će nam naši odborici, među kojima se nalazi i ovaj što je sve to organizovao i naplatio, bez pitanja aminovati evidentnu krađu, evidentnu zloupotrebu, pljačku i javašluk.

Dakle, o saobraćajkama nemamo pojma, a još manje o meštaninu Kljajićeva... valjda bi se već čulo da je to sve baš tako kao što manojlo navede...


poruka menjana pre 2 godine
Kobra @ Uto, 20.02.2018. 19:48
kod Jagnjeva stučena
Manojlo

opet Jagnjevo... možda nije bila upaljena rasveta...

suviše je to krupna stvar manojlo da bi policija zataškavala  hm, mada ako je u pitanju neko iz stare DS garde što su skoro preleteli i "pojačali" redove, onda ne bih bio ni malo iznenađen...
Kobra @ Uto, 20.02.2018. 21:28
milos milos: Nije u pitanju inignija od vodokanala, ali jeste škoda.
Sve se zataškalo munjevitom brzinom, videćemo ishod svega ovoga. Realno, ovo je smešna stvar u odnosu na šta su sve dosad zataškali, pokrali, zloupotrebili, ali ni Al Kapone nikad nije odgovarao ni za jedno ubistvo već za utaju poreza. Sprega vlasti, policije i tužilaštva će se ovde videti (dokazati) na delu.
kakvo bre zataškavanje, o čemu vi to pišete kad evo načelnik policije javno i pred Savetom za bezbednost garantuje da je rad policije besprekoran, da su svi predmeti privrednog kriminala rešeni, da nam je bezbednost zadovoljavajuća ( šta god to značilo ) te da nema mesta vašim tvrdnjama, da je pored tako efikasne saradnje lokalne uprave i policije nemoguća bilo kakva zataškavanja...

http://www.soinfo.org/vesti/vest/19609/1/Prevencija-narkomanije-prioritet-za-ovu-godinu/

Foto 33174

PS: ja verujem zvaničnom izveštaju policije, i ovog Saveta za bezbednost, i pored toga što odgovornost redovno prebacuju na nekog drugog, mada je deo mene ipak u uverenju da je načelnik malo "neobavešten"...
Ovde posebno mislim na onaj deo o privrednom kriminalu... evo  kao primer, baš ova tema i bio je na pravom mestu, na sastanku sa ljudima koji znaju o čemu se radi, a i on sam zna da je od građana Kljajićeva - Jagnjeva neovlašteno naplaćena javna rasveta...

Eto gospodine Dmitrašinoviću, za početak dajte odgovor građanima i tom Vašem Savetu, gde su završili novci i jagnjići koje su naplaćeni od građana Kljajićeva !!!???

PS: nadam se da policija redovno prati SOinfo  Smiley

Kobra @ Sre, 21.02.2018. 22:50
Manojlo: Ne pomaže rasveta pritoj brzini i nije bivši član ds, a što se tiče zataškavanja em načelnikova žena zapošljena u vodokanalu em su načelnik i poverenik iz Goga što bi se reklo susedi. Nego reci ti meni zašto je i poslednji litar goriva potrošen u Vodokanalu?
Manojlo:

Manojlo, ako je pitanje za mene, odgovor je NE znam, niti me zanima Vodokanal pored Vas tolikih, pored tolikog grada pored toliko pametnih ti nađe da pitaš nas sa sela... neozbiljan si malo, a i mističan previše...

Ali, kao što je to bilo i ranije, ja redovno pratim "aktivnosti" moje MZ, pa tako evo upravo analiziramo finansijski izveštaj za 2017.g. koji, onako na prvo i letimično čitanje obiluje nejasnoćama i nelogičnostima, da ne kažem nenamenski utrošenim sredstvima, ili narodski rečeno "potkradanjem"...


Kao primer, bode oči, da su radne mašine ( traktori koji nisu radili ) uspeli da potroše 400 l nafte, i 70 litara ulja i maziva.
Šta reći, osim da smo dobro i prošli, jer, šta bi tek bilo da su kojim slučajem radne mašine nešto i radile

ili recimo, dva zaposlena u MZ, koji ne rade ništa, na kafu izdvajaju 100.000,00 što iznosi 1176 pakovanja Amigo kafe od po 100g. od kojih može da se pripremi 16.500 dobrih šoljica kafe... preračunato u radne dane, ispada oko 65 kafa dnevno...
naravno da je to nenormalno, ali kad imate javašluk, pa leva ruka desni džep, onda sve bude jasno... 

Kobra @ Sre, 21.02.2018. 23:05
Manojlo
ne Manojlo, nije u pitanju reklama, samo sirovo poređenje koliko je javašluk prisutan u mojoj MZ i među pojedincima, koji na našu veliku žalost, trenutno ( a iskreno se nadam i ne još dugo ) predstavljaju naše selo, i to u onom najgorem mogućem smislu...
Kad to kažem, kažem kao neko ko je pomogao da tako "ugledni" pojedinci dođu u priliku da predstavljaju selo, kao neko ko je svojim komšijama govorio da će SNS uvesti reda, a što se na našu žalost još nije dogodilo... namerno kažem "još nije" jer sam uveren da su to ljudi koji su zalutali i koji samo zloupotrebljavaju SNS za svoje sitne krađe i lečenje sopstvenih nedostataka i frustracija.

Eto, nisam ni znao da imamo na nivou grada nekakav Savet za bezbednost, pa ako ovo čitaju, a uveren sam da će bar neko da pročita, pre svih g. Dmitrašinović, eto im dakle prilike i dovoljno informacija da otvore oči i pozabave se onim čime do sada nisu, ili su možda mislili da nema potrebe, jer kriminal i podrivanje države nisu samo oni što kradu bicike i skrnave klupe po parkovima, prestupnika i kriminala ima i među ovima što smo ih birali, i ta kako ...
Kobra @ Sre, 21.02.2018. 23:56
Jednostavno nisam mogao da ne odgovorim na ovu konstataciju:

" Kad to kažem, kažem kao neko ko je pomogao da tako "ugledni" pojedinci dođu u priliku da predstavljaju selo, kao neko ko je svojim komšijama govorio da će SNS uvesti reda, a što se na našu žalost još nije dogodilo... namerno kažem "još nije" jer sam uveren da su to ljudi koji su zalutali i koji samo zloupotrebljavaju SNS za svoje sitne krađe i lečenje sopstvenih nedostataka i frustracija. "

Pa gde god se okrenemo naidjemo na neke "zalutale ovce" u SNS/u, pa 99% je izgleda "zalutalo" na taj nacin.


poruka menjana pre 2 godine
jeremija jeremija @ Čet, 22.02.2018. 10:20
jeremija

pa hajde jeremija da da budemo jasniji:
ako ti svačiju aktivnost i delovanje automatski vežeš za SNS, uveren sam da to nije dobar i tačan pristup, jer kad govorimo o selima i izabranim Savetima MZ, oni imaju potunu autonomiju u delu kako rade, odluke donose kako se međusobom dogovore, i ono što je porazno, nikad i nikom ne polažu račune niti od ikoga traže savet za ono o čemu raspravljaju.

E sad dolazimo do tačke gde su odgovorne stranke, pa i SNS... kad se već mešaju u izbore za Savete MZ, onda naravno postoji i odgovornost za ono što je obećano, a ne da se sve završava sa objavljenim rezultatima ko je gde pobedio.
Naravno da je za sve malverzacije  koje čine sadašnji Savet i sekretar MZ u smislu nenamneskog trošenja budžeta, prikrivanja stvarnih troškova pod velom izmišljenih, objektivno odgovorna i lokalna, a pre svega seoski MO SNS koji prema višim organima stranke šalje iskrivljene i lažirane izveštaje, bilo pismene bilo usmene.

Dakle, ubeđen sam 100% da vreme preispitivanja rada dolazi, hteo to neko ili ne, odgovaralo to nekom ili ne... posebno zbog sve većeg "priliva" istrošenih i kompromitovanih kadrova bivšeg režima, poput preobučenih likova kao što su Zavišin i njegova grupa, kojima sada SNS jedino služi da prikriju svoje dosadašnje kriminalne rabote, te da se kao pripadnici SNS zaštite od zakona.

Svako ko misli, da svaku odluku nekog Saveta MZ predhodno odobrava Vučić, naravno da greši i da to nije tako, već je ovde isključivo reč o zloupotrebama stranke da se prikrije sopstveni nerad, javašluk na štetu sela ili grada...

Ono što sigurno znam, to je činjenica da deo članstva SNS u Kljajićevu, nikad neće prihvatiti likove poput Zavišina ili bilo kog kompromitovanog preletača kao nekog ko treba da rukovodi strankom, bez da predhodno položi račun za svu nanetu štetu, a za šta postoje jasni i nedvosmisleni dokazi.

Niko nema pravo da ponižava ljude i da nam nameće kriminalce za uzore i od nas traži poštovanje za iste...

Kobra @ Čet, 22.02.2018. 12:09