TROŠKOVI MZ Kljajićevo za 2017.g.

TROŠKOVI MZ Kljajićevo za 2017.g.

Ovako to izgleda napisano... a u stvarnosti, ni izdaleka tako, čak ni deo koji se odnosi na zarade SmileySmiley

Dokle više petljanja i lažiranja stvarnosti SmileySmileySmiley


MZ Troškovi 2017.bmp MZ Troškovi 2017-2.bmp
Kobra @ Sre, 28.02.2018. 19:02
stavke pod red. br. 11. i 16.
prikriveni troškovi el.energije i odvoza smeća za objekat pod zakupom "kuglana"...

od 2009.g., a vidimo tako guraju i dalje, troškovi za utrošenu el. energiju i odvoz komunalnog otpada za pomenuti objekat pod zakupom, plaćaju se sa računa MZ...

Kobra @ Sre, 28.02.2018. 19:23
stavka br. 5
troškovi prevoza na posao i sa posla -  102.145,00

primer
troškova koji nemaju pokriće u ODLUCI o naknadama za troškove prevoza, a koji pripadaju samo zaposlenima koji zaista i putuju.
Ova višegodišnja praksa obračunavanja i isplata naknada bez realnog osnova, još je samo jedan primer nenamenskog korišćenja sredstava, ili čista zloupotreba javnih sredstava.

Super je to, kad recimo, sekretar MZ Kljajićevo sam sebi sastavlja i potpisuje platnu listu, na kojoj, na ime prevoza sebi dodeli par hiljada dinara.
I sad, svi mi koji plaćamo porez na imovinu, iz kojih sredstava se izdvaja i za ovakve ludosti, treba da aplaudiramo sekretaru što nas vuče za nos, onako đuture...

PS: kojim sad prevoznim sredstvom sekretarka putuje na posao i sa posla, gradskim, prigradskim, ili međugradskim...
Dakle, samo za 2017. a po samo ovoj stavci imamo 102,5 hiljadarke bespravno isplaćenih naknada za izmišljena putovanja.

Члан 7.

Запослена лица у месним заједницама имају право на

накнаду трошкова

превоза у јавном саобраћају (градски, приградски,

међуградски) ради одласка на рад и повратка са рада у висини цене

радничке месечне превозне карте у јавном саобраћају према

ценовнику АД „Севертранс“ Сомбор и у складу са Уговором којим је

АД „Севертранс“ Сомбор овлашћени превозник на територији града

Сомбора, а према стварном месту боравка и планираном броју

радних дана сваког запосленог у години.

Право на употребу сопственог во

зила у службене сврхе

припада секретару и председнику месне заједнице
Kobra @ Pet, 02.03.2018. 13:47
i pored činjenice da je za potrebe mesnih zajednica za izdatke,  tzv. "kancelarijski materijal" ograničen limit sredstava na 50.000, i ova cifra se višestruko uvećava, ali opet i iznova razbijanjem na nekoliko manjih, i naravno prikrivenih iznosa.
Tako, u priloženom izveštaju imamo više rashodnih stavki izražene samo u ciframa, što samo pokazuje da i dalje nema suštinske kontrole na čega, na šta ili na koga se odnose utrošena sredstva.
Na svako pitanje u tom smislu, da se pojasni pojedina stavka, na šta se odnosi konkretna potrošnja, a naročito kakva je korist od skrivenih izdataka, nije moguće dobiti odgovor baš kao da se radi o tajnom nuklearnom programu, a ne o jednoj mesnoj zajednici, čiji rad je u prvom pasusu Statuta označen kao JAVAN... Toliko o obećanoj transparentnosti...

pa tako, u izveštaju za 2017.g. na ime troškova administracije imamo sledeće iznose, a koji sabrano, daleko premašuju gore navedeni limit od 50.000 :

24.  izrada softvera                        -   25.000,00
25.  štampanje biltena                     - 30.000,00
26. ostale stručne usluge ???            -  34.500,00
32. ostale specijalizovane usluge ???  -  62.769,00
35. ostala administrativna oprema ??  -   2.760,00
38. KANCELARIJSKI MATERIJAL          -  34.281,00
41. STRUČNA LITERATURA ???            -  43.560,00

Za jednu MZ, koja dokazano "puca po šavovima" od nenamenskog trošenja sredstava,spornih odluka i poslova sa elementima kriminala, iznos od preko 200.000 din. nije ništa drugo do zalud bačen dinar poreskih obveznika.

To je ono što se vidi, a gde je tek ono što je rađeno, a nije vidljivo u gornjem izveštaju, ili je prikriveno u nejasno definisanim stavkama... 
Kobra @ Pet, 02.03.2018. 19:54
Na predhodni post ponovo ti govorim to se isplaćuje u skladu sa zakonom u čitavoj Srbiji i dogovoru sa sindikatima. Kobra svaka ozbiljna privatna firma isplaćuje troškove dolaska i odlaska s posla samo tamo ne možeš reći gazdi ja imam ličnu kartu na Stapar i hoću i međugradske troškove, a on zna i uglavnom svi zaposleni da živiš u Somboru.
Manojlo @ Sub, 03.03.2018. 08:57
to se isplaćuje u skladu sa zakonom u čitavoj Srbiji i dogovoru sa sindikatima.
kad bi ti Manojlo pročitao još jednom to što si napisao, brzo bi skontao koliku si glupost odvalio...

Ja se u mojim pisanjima bar trudim da postavim, ili bar ukažen na koji se član zakona nešto odnosi, a ne ovako kao ti sada.

Evo, ako mi pokažeš taj zakon ( samo mi nemoj više pominjati sindikate, Puriće i Ćuriće i njihovu doslednost, a ovamo spremni na sve ) dakle, ZAKON, koji dozvoljava, da bilo ko ko stanuje tri kuće od radnog mesta, ima pravo na putne troškove, i to po tarifi gde tarife nema, ja ću istog momenta prestati sa komentarima na tu temu.

Nego, nešto je drugo ovde u pitanju, a to je način da se podignu primanja u uslovima kada to zakonom nije dozvoljeno. A onda svi odreda zatvaraju oči pred činjenicom da je više nego bezobrazno na ovakav drzak način isplatiti nešto što se kosi sa elementarnom logikom.

Moje je pravo da se sa tom podvalom ne složim i da podržim sve one privatnike koji i za daleko manje prekršaje plaćaju večike kazne, dok javni sektor može da radi šta mu se hoće...


Kobra @ Sub, 03.03.2018. 10:37
Lažiranim papirima pred Gradsko Veće 

Da je moguće od Gradskog Veća izdejstvovati ODLUKU, ali da se pritom koriste lažirani zahtevi sa izmišljenih sednica Saveta MZ, dokazuje i ovaj primer kako se i na koji način radilo/dogovaralo/sprovodilo u MZ Kljajićevo.
Da papir trpi sve, bukvalno su shvatili pojedinci iz MZ Kljajićevo kada su tek onako radi forme, uputili ZAHTEV Gradskom Veću, pritom se pozivajući na ODLUKU Saveta sa sednice od 02.11.2016. a koja nikad nije održana, niti je takva odluka koja se našla pred gradskim Većnicima mogla biti doneta.

Posledice jedne takve odluke su itekako vidljive i opipljive, a u stvarnosti vidimo izgrađen prilaz i priključak na glavnu cestu, nez ikakvih papira i odobrenja, dok u zvaničnom finansijskom izveštaju nema ni iznosa sredstava koliko je utrošeno za tu nelegalnu gradnju, niti u spisima MZ postoji ikakav trag da je bilo šta građeno, niti ko je izvođač radova.
Baš kao što nemomo nikakav trag oko izgradnje javne rasvete, tako i u ovom slučaju.

Sve ovo pokazuje, koliko je ustvari samo Gradsko Veće "šupljo" i podložno manipulacijama od strane onih koji su obavezni da pripremaju verodostojan materijal za buduće odluke Veća, te kako je uopšte moguće, da se uradi i prođe neopaženo jedna takva podvala, koja za posledicu ima nelegalnu gradnju, sa nejasnim troškovima i izvorima finansiranja.

Sve to, da stvar bude još zanimljivija, dešava se u jeku napora Vlade RS da se konačno nelegalnoj gradnji stane na put. Baš u vreme kada stotine građana dobija REŠENJA o rušenju nelegalnih objekata, MZ Kljajićevo, uz "blagoslov" GV, tera po svom, valjda pokazujući svima nama da zakon o nelegalnoj gradnji i nije nešto što treba da se poštuje kad je u pitanju lokalna uprava.

Kobra @ Sub, 03.03.2018. 12:01
Šta je sa izmišljenim dnevnicama za bg izbore po javnim preduzećima ili ti tone znaš ili ne smeš da pišeš o tome.
Manojlo @ Pon, 05.03.2018. 07:49
Manojlo
otkud tebi pravo da određuješ drugima šta će i o čemu da pišu... nisi ozbiljan Manojlo... 

Ako te već nešto "žulja", a vidimo da tebe žulja Vodokanal, jer očigledno nisi zadovoljan svojim statusom tamo, iako si u međuvremenu napredovao u službi, bez ikakvih posebnih zasluga i kvaliteta, onda lepo izvoli pa sve što imaš sam i piši...

Eto, ja možda i ne znam to što ti znaš... a i da znam, možda nije dovoljno interesantno da o tome pišem... pa valjda ima neko još u tom Vodokanalu kome je stalo do tog preduzeća, valjda ima neko još u tom gradu Somboru kome je to važno...

Dakle, Manojlo, zaobiđi takve insinuacije o Vodokanalu, ili bar na ovoj temi gde je MZ Kljajićevo predmet analize, njihova netransparentnost i nenamensko trošenje sredstava...
Kobra @ Uto, 06.03.2018. 13:15
sad su lepo zaradili, nisu platili midi da ocisti ceste i pare strpali sebi u dzep, a sto se kroz selo nije moglo prolaziti to nije vazno, ustvari ko sta ima gde i da ide.
pa kod nas u mz su sve strucnjaci a placaju tolike pare drugima Smiley

poruka menjana pre 2 godine
seljak seljak @ Uto, 06.03.2018. 21:11