Poziv za dobrovoljno služenje vojnog roka

Poziv za dobrovoljno služenje vojnog roka

Foto 29696- Centar Ministarstva odbrane Sombor, obaveštava zainteresovana lica muškog i ženskog pola da je u toku javni konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kandidata za slušaoce kursa za rezervne oficire Vojske Srbije. Na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i na kurs za rezervne oficire mogu se prijaviti državljani Republike Srbije, starosti od 19 do 30 godina, koji ispunjavaju uslove konkursa. 
Prijavu kandidat dostavlja centru Ministarstva odbrane Sombor, u Ulici Sonje Marinković 2, Sombor - piše u pozivu. 
savamajstor savamajstor @ Sre, 19.09.2018. 01:36
možda i pre ovog javnog pozivanja, Ministarstvo - država ponajpre treba i mora da sistemski reši pitanja i prava boraca i učesnika ratova iz 90-tih...
Pomalo je šizofrena situacija kad se istovremeno sa potrebom države da obezbedi održiv sistem odbrane, a bez ljudi to nije moguće, na drugoj strani imamo desetine hiljada onih koji su se odazvali na poziv države ostavljenih i nezbrinutih, obespravljenih, prepuštenih na volju birokratije ili decenijskim sudskim procesima protiv tog istog Ministarstva, protiv sopstvene države.

I tako, krećemo u novi krug, potrebna je "sveža krv" u nadi da buduće generacije neće doživeti sudbinu očeva, da neće biti zaboravljen svaki onaj ko se državi odazove na poziv.

Na žalost, još smo jedna generacija koja je doživela sličnu sudbinu prehodnih, da ponovo i iznova, ratni profiteri i šibicari iz vremena ratnih postanu poslodavci i krojači sudbine iskrenim patriotama i svima onima koji su stali u odbranu države, svak na svoj način...

Kobra @ Sre, 19.09.2018. 15:23