SEVERTRANS: otpušteni predsednici dva sindikata u Severtransu ?!!

SEVERTRANS: otpušteni predsednici dva sindikata u Severtransu ?!!

"Autobusi gore a baba ( Snežana Cico ) se češlja"  sinonim je koji poslednjih meseci karakteriše stanje i odnose unutar Severtransa...

Epilog, pronađeni su "krivci" za buktinje od autobusa, u kojima na svu sreću još niko nije stradao, a šta nosi sutrašnji dan, to niko ne zna, čak ni Snežana Cico !!! krivi su sindikalci !!!

Ali, visoko moralna i odgovorna direktorica Severtransa zna ko je krivac za "paljevine" autobusa, krivci su sindikalci, i to obojica, jer ovako udruženi podgrevajući atmosferu unutar, inače "uzornog" kolektiva, direktmo utiču da tako podgrejani autobusi, malo malo, budu na naslovnim stranicama dnevne štampe kao buktinje pored puta.

zamislite, nije bitno što se  pomenutim "rernama" prevoze deca, i to direktno "stimulisana" od strane grada da koriste baš taj i takav Severtrans, nije bitno što Nemačka policija pronalazi kanistere iz 90-tih kao dodatne rezervoare, već je bitno, ko se to, eto usudio da obavesti nadležno Ministarstvo saobraćaja, da su ovde ugroženi životi putnika, da se neko poigrava tuđim životima, kad već taj "neko" nema ni srama ni morala da bar pokuša da objasni, koliko je opasno, ili bezbedno, upućivati decu da kreću put škole koristeći "preporučenog" prevoznika.

Sve u svemu, postupak direktorice Cico je bahat, osion i neodgovoran kad je reč o predtavnicima sindikata, a još više bahat i neodgovoran prema svima onima koji sutra treba da svoju decu šalju u školu i razmišljaju da bus u koji je ušlo njihovo dete, neće biti neka nova buktinja na putu...

Ps: sa će to Purić da sredi... ima da zasedne socijalno ekonomski Savet, i to pre zajedničkog ručka, ipak su sindikati respekt... bojim se samo da su ova dvojica zaista poverovala da sindikati i dalje postoje !!
Istog dana otpušteni predsednici dva sindikata u Severtransu! Aleksandru Đurišiću, predsedniku Ujedinjenog sindikata Severtrans AD i Mirku Erdelju, predsedniku Samostalnog sindikata Severtrans AD juče su uručeni otkazi ugovora o radu u matičnom preduzeću.
http://www.soinfo.org/vesti/vest/21054/1/Istog-dana-otpusteni-predsednici-dva-sindikata-u-Severtransu/Kobra @ Čet, 28.02.2019. 21:36
Aleksandar Đurišic zvani Aca Bomba je maloumnik koji slusa genijalce iz Turinga.Ako ovo bude čitao znaće o čemu pričam.Ne shvata da tim izjavama steti svojim do jučerašnjim kolegama iz firme koji mogu zbog nebuloza zavrsiti u zatvoru.A ovaj drugi stručnjak se kleo u Snežanu jel je avanzovao kada je ona došla.A kada je žena videla sa kakvom budalom ima posla smenila ga je....

Zaključak : Nema tih 50 evra koja Bombu ne mogu kupiti.
Mali Musa @ Čet, 28.02.2019. 23:37
Te izjave niti su tačne niti imaju smisla.Jel u prevodu ispada da radnici kako u radionici tako i na tehničkom pregledu namerno šalju ne isprane autobuse.Ne moram napominjati kakve posledice te ljude može da zadesi.Ukaljali su ime firme i zbog toga dobili otkaz po kolektivnom ugovoru.Svako i malo normalan bi postupio isto kao Dr.
Mali Musa @ Čet, 28.02.2019. 23:43
Mali Musa
Te izjave niti su tačne niti imaju smisla.
sindikalci su se, kako vidimo, pismom obratili nadležnom Ministarstvu za saobraćaj !  A kome su drugom trebali kad imamo očegledno nerešavanje problema i pitanje bezbednosti putnika ?

Zašto je obraćanje Vladi Srbije "greh" ?   ili to treba da bude put da se do rešenja dođe, ako već unutar firme ne postoje mehanizmi, a očito je da ne postoje...

I na kraju, kakvim god Vi Mali Musa opisivali sindikalne čelnike, a verujem da su ipak izabrani kao takvi, NEMA otkaza zbog sindikalnog delovanja, sviđalo se to direktoru ili ne !! 
Zakonski je moguće pokrenuti postupak da se oceni i njihov rad, da li je u okvirima sindikalnih prava, ali direktor nije sudija, što vidimo da za Severtran ne važi...

Kako god bilo, Vama gore autobusi, Vaši putnici su ugroženi, Vi prevozite i školsku decu, u Vašem preduzeću očigledno postoje problemi, i to ne samo bezbednosni, a Vi unutar firme nemate mehanizme da to i rešavate...


poruka menjana pre 1 godinu
Kobra @ Čet, 28.02.2019. 23:59
Musa  smatraš sebe Pametnim? Znaci autobusi gore zato što vođe sindikata ukazuju na to stanje? A što i Kobra piše da li je ta cica-maca-baba sudija? Da je Severtrans pravi kolektiv autobusi su trebali biti parkirani i generalni štrajk. To je pravi put, a ne da ti "opravdavaš"pravicne otkaze. Čiji si ti advokat?
eči @ Pet, 01.03.2019. 08:38
@KOBRA :Polako,pvredjen je kolektivni ugovor pa možeš biti Sindikalista kakav hoćeš ne daje ti se za pravo da pljuješ i ne govoriš istinu.Bombin sindikat nije reprezentativan tako da on u opšte nema zbog čega da se buni.Malo nafte je ukrao pa mu sad smeta.Ja poštujem svačija prava a u ovom slučaju je ne sporno da je Snežana bila u pravu i da je dobro uradila.

@Eči Ko bre još ozbiljno svata Bombu druže jesi realan.Mali pacov koji prima pare da burgija okolo za idiote iz Turinga.A dopis ministarstvu haha o tome se tek da pisati.Peticina se koliko cujem popisivala i vise od 80% radnika je dalo potpis za sadašnje rukovodstvo.Tako da ipak radnici znaju šta valja .
Mali Musa @ Pet, 01.03.2019. 09:48
Mali Musa
Polako,pvredjen je kolektivni ugovor pa možeš biti Sindikalista kakav hoćeš ne daje ti se za pravo da pljuješ i ne govoriš istinu.
pošto tebi Mali Musa treba malo više pojašnjavati ( ne ulazim u razloge ) deder ti nama ponovi, ko je utvrdio da je, kako ti reče, povređen kolektivni ugovor ?  
Može li Cicinka da, bez bilo kakve predhodne procedure, koja bi trebala da je jasna i sadržana u internim pravilnicima, pa i regulisana tim Vašim kolektivnim ugovorom, ko i na koji način pokreće i utvrđuje odgovornost, pa i sankcije, jednostavno uručiti otkaz, samo zato što ona i njeni pravnici tog momenta procene.
Zaludno je diskutovati sa tobom Mali Musa jer tvoj mentalni sklop nije na dovoljnom nivou da skapira činjenicu, da je u ovom slučaju direktorka Cico samo jedna strana u sistemu, da ona nije sudija, te da bi trebalo da se odredbe, kako zakona tako i kolektivnog ugovora odnose i na nju. Odnosno, ako već smatra da postoje povrede ugleda firme ( malo je smešno pominjati ugled Severtransa ) kao čelnik tog "uglednog kolektiva" dužna je pokaže kako se poštuje zakon i potpisani ugovori.

Kad bi g. Cico imala i trunku onog što se naziva moralnom odgovornošču u sebi, nakon onog skandala u Kelnu i plastičnih kanistera kao dodatnih rezervoara, , ( još je samo falio pok. Pavle Vujisić ) čime je dodatno popravljen "imidž" Srbije u svetu, ne samo da bi podnela ostavku, već bi trebala biti i primer za sve ostale bahate i nesposobne koji rukovode na sličan način kao što je to u slučaju Severtransa.

A oko tih peticija, samo da ti napomenem da u tim slučajevima nije preovlađujuća brojnost, već snaga i valjanost argumenata koje sadrži svaka peticija ili ovde kako čitamo, obraćanje nadležnom Ministarstvu saobraćaja.

Zar je moguće da se i za obaveštavanje Vlade Srbije, da su životi putnika ugroženi, popije otkaz, i to bez predhodne procedure i poštovanja minimuma prava iz radnog odnosa i kolektivnog ugovora na koji je svoj potpis verovatno stavila i pomenuta g. Cico.

Ono što bih mogao da razumem, eventualna suspenzija do okončanja postupka, gde bi i sindikalci, ili bilo ko drugi, imao bar pravo da pred nekim drugim "sudom" dokažu da su postupali u okvirima zakona i svojih prava.

Izvini Musa, malo je predugačko za tebe, trudiću se da budem kraći... mada, iskreno, nije ovo pisanje za tebe, ovo je za sve one koji razumeju situaciju, i naravno, nisu ostrašćeni i dirigovani poput tebe 

Kobra @ Pet, 01.03.2019. 11:00
@ Kobra....Vidi ja znam da tvoj Kljajicevacki mentalitet ne moze da shvati neke stvari jel si ogranicen kao balkon.Misli sta hoces i pisi ta hoces.Snezana je dobro postupila i svaka joj cast.
Mali Musa @ Pet, 01.03.2019. 11:25
Bas zanimljiv nacin resavanja problema u firmi, sve po zakonu pretpostavljam hahaha.
Pola autobusa Severtransa je tehnicki neispravno i za to ne treba nikakav pregled , dovoljno je vizuelno pogledati te rdjave rage kad dodaju gas pa se iza njih stvori dimna zavesa od gasova kao da ide T/84 tenk (ko moze da me ubedi da takav autobus prolazi tehnicki).
Zato Musice nemoj da hvalis i branis direktorku.
Autobusi gore po putevima, policija iskljucuje autobuse po belom svetu, a tebi je vazno koliko koji sindikat ima clanova. Kolektiv je u toj firmi ocigledno ili preplasen ili je deo iz grupe dupelizaca, pa nije ni cudo sto se ovako zavrsilo.

poruka menjana pre 1 godinu
jeremija jeremija @ Pet, 01.03.2019. 12:04
Mali Musa: @ Kobra....Vidi ja znam da tvoj Kljajicevacki mentalitet ne moze da shvati neke stvari jel si ogranicen kao balkon.Misli sta hoces i pisi ta hoces.Snezana je dobro postupila i svaka joj cast.
za tebe ona možda jeste Snežana, za mene je samo direktor jedne nadasve problematične firme koja rizikuje živote putnika... ona je prva odgovorna za sve što se dešava u firmi, a vama ako nije problem dupli rezervoari po putevima EU, slike buktinja iz kojih putnici beže glavom bez obzira, to ostavljamo vama i Vašoj Snežani, ali i svima onima koji pristaju da takvoj firmi povere svoje živote...
Hvala na vožnji, a hvala i skuptini grada koja sve to finansira i gura sopstvenu decu u rizik.

Za mene je ovo samo prilika da se na vreme nešto preduzme, pre nego neko strada, pre nego što svaka odgovornost neće imati smisla... 

A ko je u ovom slučaju ograničen, nek presude čitaoci...
Kobra @ Pet, 01.03.2019. 12:55