CIGLANA Kljajićevo : TAČKA NA PLJAČKU !!!

CIGLANA Kljajićevo : TAČKA NA PLJAČKU !!!

Nakon punih 6 godina tapkanja u mestu, seta neupitnih dokaza sa kojima nije upoznat samo onaj ko to nije hteo, Savet MZ Kljajićevo svojom nerazumnom i ničim opravdanom odlukom, stavio je, baš kako i naslov kaže, TAČKU na pljačku, jasno time pokazujući svoj stav, da ih korupcija iz vremena žutih ne zanima, da je "isterivanje" nečeg u čemu su svoje učešće imali i neki koji su sada veći naprednjaci od samog Vučića, ostavljeno duboko na dnu fioke.

Da podsetimo, minule jeseni, Savet MZ Kljajićevo, usvaja odluku da se novom vlasniku ciglane, AD Napredak iz Čonoplje, prevremeno vrati 6 ha zemljišta, bez naknade ili bilo kakvog drugog ustupka, čime je MZ Kljajićevo oštećena za projektovane prihode, koji su i bili osnov da se od Pokrajinskog fonda dobiju bespovratna sredstva za, ispostaviće se, navodno i lažirano uređenje napuštenog kopa stare ciglane.

U to vreme, pred izbore 2012.g. koalicija DS-SPS-DSS i SPO na ovaj način su iz pokrajinskog fonda "izvukli" 3.907.000 din. a da posao navodnog uređenja ciglane, po dostavljenom projektu, ni dan danas nije urađen, a novac je sa računa MZ Kljajićevo, posredstvom tadašnjeg sekretara Milojević Dušana ( DS ) i predsednika Saveta Boca Zorana (DSS) završio na računu privatne firme AUDIES plus, čiji je vlasnik, sve do prodaje i gašenja, bio tadašnji direktor AD Napredak iz Čonoplje, a sadašnji vlasnik celog "carstva" Esapović M.

Preuzimanjem kompletne vlasti u MZ Kljajićevo, a vođeni parolom "SVOM SNAGOM PROTIV KORUPCIJE" novi sastav Saveta MZ, izabran 2016.g. nakon 3 godine 100% vlasti, umesto da ispuni obećano, donosi odluku da stavi TAČKU NA PLJAČKU, da valjda konačno predmet pusti zaboravu, da "amnestira" počinioce, kako direktne izvršioce, tako i organizatore, ove, za naše prilike jedinstvene i ne baš sitne pljačke.

U međuvremenu, u redove lokalnog SNS "preleteli" su, u to vreme pljačke, visoko pozicionirani članovi DS, Srđan Zavišin, JS Zoran Rus, a koalicija na lokalnom nivou ostala je sa bivšim SPO a sada POKS-om, pa u tim okvirima treba i tražiti odgovor za svesno odustajanje da se počinioci ove pljačke nađu tamo gde treba, tamo gde je i obećano građanima, pred organima gonjenja, a opljačkani novac da se vrati tamo gde i pripada.

Najavljena i od građana podržana BORBA protiv KORUPCIJE, na primeru Kljajićevačke ciglane, doživela je potpun krah, areimer prelaska direktnih atera ove afere u redove lokalnog SNS, pokazao se kao dobar recept i put, kako je moguće izbeći pravdu, te od potencijalnog osumnjičenog, postati neko ko brine o korupciji.

To je jedino moguće stihijskim prijemom svega i svakoga ko je samo izrazio spremnost da "preleti", bez iole ozbiljne provere, ali i sklapanjem koalicija bez jasno definisanog odnosa prema korupciji.

Kao "kolateralna" šteta jednog ovako nerazumnog čina i odluke MZ Kljajićevo, pored već pomenute cifre od skoro 4 mil. već sutra na ulici će se naći stanari ciglanske kolonije, nekoliko porodica koje su tu našle svoj dom, a sutra postaju višak o kojima će "brigu" preuzeti grad i socijalne službe.

LAŽ i PREVARA je još jednom pobedila... 

Резултат слика за svom snagom protiv korupcije
ciglana kljajićevo 2019...jpg ciglana kljajićevo 2019....jpg ciglana kljajićevo 2019.,..jpg ciglana kljajićevo 2019..,,.jpg СПОРАЗУМ 1 варијанта.bmp ciglana kljajićevo 2019,..jpg ciglana Kljajićevo 2019,.jpg СПОРАЗУМ 2. варијанта.bmp ciglana kljajićevo 2019,,,.jpg ciglana kljajićevo 2019,,.jpg
Kobra @ Pon, 04.03.2019. 14:28
citat predsednika SNS iz brošure 150+ :

"Пре тачно 6 година, заједно смо донели одлуку, тачније, Србија је одлучила да промени лошу и неодговорну власт самопрокламованих демократа и њихових помагача. Наследили смо земљу економски разорену, људе без посла, градове без фабрика, Србију без перспективе. "
крја цитата.

A gde su danas tadašnji pomagači ?
Ova tema predstavlja surov primer kako je moguće od samoproklamovanih demokrata, pa i njihovih pomagača, a već je u uvodu navedeno koji su to bili pomagači, da direktni akteri jedne ovakve pljačke, danas budu u prvim redovima lokalnog SNS... da nam se čak nameću kao nekakvi poverenici da organizuju rad mesnih odbora SNS, da budu delegirani u sportske saveze i organe, i to na predlog i uz pomoć lokalnog SNS...

poruka menjana pre 1 godinu
Vučić.jpg
Kobra @ Uto, 05.03.2019. 12:18
Gospodine Kobra,vrlo je interesantno da vi kao lažni invalid koji je lično oštetio budžet govorite o ljudima iz aktuelne vlasti kao o nemoralnima. Ne moramo ni spominjati kako ste dobili "privatnu" banderu ispred porodične kuće mimo bilo kakvog plana. Takođe bi bilo interesantno da nam kažete na čijem ste platnom spisku pošto primate nadoknadu od 20000 dinara?2015. ste bili pristalica DS-a,upravo onih koje optužujete za malverzacije. Ne zaboravite da je u toj priči daleko veću ulogu odigrao SPS sa viših instanci. Svakako da tu bilo kakve odgovornosti SNS-a objektivno nema. Od 2016. ste lažni član SNS - a koji,valjda,nezadovoljan sa "samo" 20000 mesečno pokušava da vlasti natovari sve,ama baš sve, negativno što može da se pomene. Ja kao građanka koja nije član nijedne stranke nikako ne mogu da razumem kako neko kao Vi može da bude i u opoziciji i uz vlast. Takav vid balansiranja još nije viđen na ovim prostorima.
Crnka @ Uto, 05.03.2019. 12:25
Crnka
Ja kao građanka koja nije član nijedne stranke nikako ne mogu da razumem kako neko kao Vi može da bude i u opoziciji i uz vlast. Takav vid balansiranja još nije viđen na ovim prostorima.

g. Mirić, ajde da se ne foliramo, može

Tu Vašu priču o lažnim invalidima smo već imali, dajte se malo bolje informisati...

Crnka  Svakako da tu bilo kakve odgovornosti SNS-a objektivno nema.
ovde se slažemo, samo Vi usled svoje ostrašćenosti ne čitate dovoljno pažljivo:
SNS, odnosno Savet MZ Kljajićevo koji je navodno SNS, a ustvari to nikad nije ni bio, jer sam predsednik Saveta pa i njegov zamenik i još par članova Saveta je otvoreno protiv SNS, dakle, doneli su odluku da prevremeno raskinu ugovor koji je debelo plaćen, a da ništa nije urađeno. to je suština, i ti možeš lagati jedino samu sebe, poštovana g. Mirić...

Nadalje, tadašnji akteri, i kako sama kažeš tadašnji SPS u koaliciji sa JS, uz pomoć SPO, i naravno DS i DSS kao glavnih organizatora, sada su dobrim delom, GDE potovana Crnka ??? 
P tu su, kod nas, na mestima poverenika u vidu Zorana Rusa, pa drugo poverenika koji nam je nametnut Srđana Zavišina i njegovog društva iz TS...

Dakle, da zaključim: umesto da je SNS postupio kao što nam je to predsednik i govorio, u redove lokalnog SNS su nam nametnuti upravo akteri ili neposredni pomagači u ovoj pljački... prosto, ali to su činjenice.
Zar vi g. Mirić, u svemu ovom ne primećujete nešto naopačke, šizofreno, nedopustivo...


Od 2016. ste lažni član SNS - a koji,valjda,nezadovoljan sa "samo" 20000 mesečno pokušava da vlasti natovari sve,ama baš sve, negativno što može da se pomene.
zasmejavaš me, a naročito tvoja glupost i neznanje:  dakle, u mom lokalu, u vreme Žute diktature, 2008. kada sns nije imala pristup nigde, osim na klupi u parku, osnovan je MO Kljajićeva... na izborima 2014. glavni štab SNS opet na istom mestu, a posetili su ga gotovo svi, prve korake načinili ovde gotovo svi, pa i ova naša poslanica sa sumnjivom diplomom, a onda meni kaže nekakva Crnka, da sam lažni, i to još od 2016.  pa dobro, možda tako stoji u lažnom spisku, ali priupitaj Stanića gde je napravio prve SNS korake, i sa kim...
Ne bih više o tvojim "genijalima", mene zanima jedino što smo gurnuti u stranu upravo od preletača i "pomagača"...

Pozdrav Crnka, i ne glupiraj se više... sa mnom moraš malo ozbiljnije da se pripremiš ako misliš polemisati...


Kobra @ Uto, 05.03.2019. 13:05
Možda ste vi napravili prve korake u Kljajićevu što se tiče SNS-a,ali ste se isto tako vrlo brzo sapleli. U v reme afere niti JS niti je iko bio uz SPS.Vaš pokušaj da uvučete aktuelno rukovodstvo SNS u aferu Ciglana  je  više nego smešan. Nego ne odgovoriste,na čijem ste platnom spisku sa 20000 mesečno,da dodam,u pitanju je javno preduzeće? 
Crnka @ Uto, 05.03.2019. 14:18
U v reme afere niti JS niti je iko bio uz SPS.
Crnka
vidiš kako ćeš ti na kraju sve lepo potvrditi sama, svesno ili ne nije ni važno...
Eto, kao prvo potvrđuješ da je afere bilo, što je meni drago da smo konačno bar došli do te tačke, dakle, bilo je...

U koje vreme je to bilo, pa počelo je jun-avgust 2011. kao javna nabavka,  a isplate su vršene u januaru 2012.g.  Da li je i sa kim SPS bio koalicija, i to je poznato, gde je tada bila JS i PUPS, takođe nije nepoznato. Da li je bilo izbora početkom 2012.g. i to je poznato... afera je počela da se odmotava 2013.g. u vreme kada na ciglani nije bilo ništa urađeno,


Vaš pokušaj da uvučete aktuelno rukovodstvo SNS u aferu Ciglana  je  više nego smešan.
šta je to "aktuelno rukovodstvo" uradilo ( jer ti svakako ovde aludiraš na Zorana Rusa ) da se spreči prevremeni raskid ugovora, da se konačno razotkrije gde su završile pare, NIŠTA... 
I nemoj da u sve to uvlačiš celokupan SNS, ovde je isključivo pitanje zloupotrebe pojedinaca koji su iskoristili SNS da se pokuša staviti TAČKA na ovu aferu...
A da je reč o pojedincima, ili manjoj grupici, to zaključi i iz sledećeg teksta Ministarke :
https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2019&mm=03&dd=05&nav_id=1513130

Kome to, osim onima koji su u tome učestvovali, može da smeta jedna ovakva afera ?

A vaše licitovanje sa nekakvim spiskom, ne znam ko vas to "pumpa" ili pokušava da umanji sve ovo što se ovde navodi, , pa obzirom da je sve dostupno proverama, od "lažne" penzije pa do platnih spiskova, izvolite, pokažite svoju lojalnost sistemu, dajte bar jedan validan pair kao dokaz, baš kao što je centar kobra postavio na desetine.

Možda ste vi napravili prve korake u Kljajićevu što se tiče SNS-a,ali ste se isto tako vrlo brzo sapleli.
da, sapleo sam se tako što ne dozvoljavam da mi bivši žutać bez ikakve provere bude poverenik, kome sad treba da gradim put do poslaničke klupe, i to samo zbog par usranih mandata koje su sa sobom doneli na prevaru kao zalog...
Kod tebe to možda može, ima nas koji na to ne pristajemo...
I šta je tu toliki problem, ako je došlo vreme da se razilazimo, pa ni to nije toliko strašno da se moramo mrziti, jel da Crnka...
Ajde da se bar oko jednog složimo, da poštujemo bar jedan princip, da mesta u SNS nema za preletače koji za sobom vuku repove korupcije... eto, ne tražim mnogo !!!

poruka menjana pre 1 godinu
Kobra @ Uto, 05.03.2019. 14:50
Kakva bre tačka.Kobra ti sigurno znas nesto vise o ovome.Pitao bih te koliko si para dobio dok si bio u komisiji te iste Ciglane.Ajde otvori dusu.
Mali Musa @ Čet, 07.03.2019. 10:59
Mali Musa
Pitao bih te koliko si para dobio dok si bio u komisiji te iste Ciglane.Ajde otvori dusu.
Mali Musa
opet Musa, opet ti na dežurstvu...

kad pitaš za pare, cifra je jasna, iz budžeta AP Vojvodine "leglo" je na račun MZ Kljajićevo, a preko grada Sombora i po nalogu g. Delića, 3.907.000 dindži...

Tadašnji sekretar MZ Kljajićevo, Milojević Dušan, kao kadar DS-a, uplatio je na račun firme Audius Plus, u vlasništvu direktora ciglane u Čonoplji, u dve tranše, ukupno 3,6 miliona...
Ostatak, 230.000 za projekat nekakvoj agenciji iz NS, i za potrebe nadzora nešto manje od 100.000...

Sve to iz potpis i logističku pomoć Saveta MZ, predsednika Boce Zorana ( DSS) i pravnika naše OŠ Nikola Tesla, koji je tada kao član Saveta i član komisije za JN ( pored već pomenutog Milojevića ) "vodio poslove" stručnog nadzora, obzirom da je pravnik po struci...

Nakon smene Saveta i dolaska koalicije SPO - SPS, i početnog "kopkanja" po predmetu, naprasno su odustali od povraćaja novca i kažnjavanja, jer su skontali da su u tom koruptivnom poslu upravo njihovi, vrhuška lokalnog i pokrajinskog SPS i tadašnjeg SPO...

I na kraju, nakon 6 godina, i ponovne smene Saveta, dolaskom navodno SNS ( mada sam već pojasnio da tu nema ni slova od SNS ) i prevremenim raskidom ugovora i davanja u posed ciglane novom vlasniku, stavljena je TAČKA na ovu kriminalnu pljačku, a time i na odgovornost svih u nizu učesnika, što direktnih što pomagača..
Sve u svemu, vidljivo je da postoje interesi da se taj slučaj okonča, da se ne otkrije do kraja uloga pomenute koalicije, ali i da pojedini članovi sadašnjeg Saveta, ponajpre poverenica i poslanica Nada Mandić, omogući da se iz cele priče sačuva i njen rođeni brat, Miloš Grba, u to vreme zamenik gradskog odbora DSS, jedna od uzdanica Bulajića i Šljukića, a kao nagradu dobio stalno zaposlenje u Vodokanalu, gde se i sada nalazi.

I sad, premaleni MUSA, nakon svega ovde pokazanog, nakon svih imena, izmišlja nekakvu ciglansku komisiju, valjda da bi skrenuo pažnju sa glavne teme, a ona je prosta i surovo jednostavna:
Gde je završilo 3.907.000 dinara pokrajinskih para... gde su akteri te korupcionaške afere... a slike jasno govore same za sebe, kosine iskopa, što je i bilo projektom predviđeno, ostale su netaknute kao što su bile i davne 1985 kada je ciglana prestala sa radom.

I da, javnosti dugujemo da zna, gde su nam danas glavni akteri:

Milojević Dušan je zbog otkaza tužio grad Sombor i dobio nadoknadu, a iz tužbenog zahteva se vidi da je potraživao 1.500.000... dakle, umesto da odgovara i vrati ukradeno, dobio je nagradu...

Boca Zoran, tadašnji predsednik Saveta, potpisnik ugovora sa "izvođačem radova" , nakon smene zapošljava se u Poljoprivrednoj Stručnoj Službi kao Agronom, i sa bogatim "iskustvom" radi na realizaciji projekata. ( nećemo sad pominjati PSS i onih tričavih 155 miliona, te da li je i Boca tu imao svog stručnog doprinosa ili nije )
Bogdanović Milutin, tadašnji član Saveta, član komisije za JN, danas je sekretar u OŠ Nikola Tesla, gde kao pravnik radi na realizaciji Javnih Nabavki za potrebe škole, umesto da je odgovarao za već navedeno učešće u aferi "ciglana"...
Grba Miloš, tada član Saveta MZ, kao "veza" ispred DSS, nudio je nagodbu, kako bi stvar "legla", a nakon smene Saveta, kao zaslužan i istaknuti član DSS i partijski kolega Strahinje Šljukića, biva primljen na stalni posao u Vodokanalu, gde i danas ne radi gotovo ništa.

Ostali članovi Saveta, baš kao i knjigovođe u MZ Kljajićevo, mogu se nazvati saučesnicima u poslu, ili prevari, jer su sve to aminovali svojim glasom, ili evidentirali u poslovnim knjigama, kao i satavljanjem lažiranih godišnjih izveštaja...

Zašto i iz kojih razloga je nova vlast, navodno SNS, aktivno omogućila da se na sve ovo stavi TAČKA, ostaje velika mrlja, a nekom drugom da odgovori...
Možda nekad, a verovatno - NIKAD...

Mali Musa  - ima li još šta nejasno, Musa  
Kobra @ Čet, 07.03.2019. 12:00
Nisam zadovoljan odgovorom.Mozes ti to i bolje.Opet cu te pitati samo cu preformulisati pitanje.Koliko si dobio mita,za koliko su te kupili?To  ti meni reci a ne ove suplje price.
Mali Musa @ Čet, 07.03.2019. 12:50

Mali Musa
To  ti meni reci a ne ove suplje price.
aha, šuplje kažeš...
bar desetak imena, pa datumi, pa sve to nije dosta... jbg Musa, baš mi te žao, i tebe i ovih što te "pumpaju", nije to baš prijatno za podsećanje, a nije ciglana ni daleko, može se tamo kad poželiš da se i sam uslikaš...

U svakom slučaju, tebi hvala na saradnji i interesovanju... kako bi drugačije bilo prilike da se bar podsetimo kad već to nije bitna tema za naše tužilaštvo i policiju... njima su kanda bitniji ovi što kradu bicikle i popuše po koju vutru... a ovo mu dođe kao nešto normalno, podrazumeva se... 

Ps: ajde ti lepo po nove instrukcije pa nam dođi, obnovi gradivo

Kobra @ Čet, 07.03.2019. 13:42