NUNS: Cenzura na RTS i TV Pink

NUNS: Cenzura na RTS i TV Pink

Foto 22593Nezavisno udruženje novinara Srbije izražava zabrinutost zbog cenzure i autocenzure u medijima koja je pogubna za slobodu javnog informisanja i u tom smislu upućuje javnu kritiku Radio-televiziji Srbije i TV Pink čiji su reporteri danas na istovetan način uskratili sagovorniku pravo da ukaže na temu koja je nesumnjivo od javnog interesa. Reporterka TV Pink je jutros u razgovoru sa Urošem Markovićem iz beogradskog Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović” dva puta prekinula sagovornika kada je pokušao da nešto kaže povodom namere zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da „otme Sportski centar”. 
Ista scena dogodila se takođe jutros kada je sa Markovićem razgovarala reporterka Javnog medijskog servisa RTS koja ga je prekinula čim je pomenuo Vesića. NUNS podseća da se u medijima danima spekuliše o nameri vlasti Beograda da od gradske opštine Stari Grad kao osnivača preuzmu upravljanje Sportskim centrom „Milan Gale Muškatirović”, te da je reč o pravu javnosti da bude potpuno informisana o temi koja jeste u interesu građana
Mediji su dužni da rade u interesu građana, a ne privatnih ili pojedinačnih političkih i ekonomskih interesa. Posebno to važi za Javni medijski servis koji je tu svoju obavezu, međutim, u pomenutom slučaju grubo prekršio - saopštilo je Nezavisno društvo novinara Srbije. 
Prilozi: Pink i RTS
savamajstor savamajstor @ Čet, 04.07.2019. 01:42