Somaratonci brojni i uspešni u Subotici

Somaratonci brojni i uspešni u Subotici

Foto 36416 - Održano je treće izdanje polumaratona u Subotici koje je ovog puta privuklo više od 1.500 takmičara iz desetak država. Izuzetno toplo vreme sa preko 30 stepeni celzijusa stvaralo je dosta problema trkačima koju su trčali distance na 5, 10 i 21 kilometar
Atletsko rekreativni klub Somaraton iz Sombora ponovo je bio među najbrojnijim klubovima sa više četredestak svojih članova koji su trčali jednu od tri distance u okviru 3. Subotičkog polumaratona. Najdužu i najtežu distancu od 21 kilometara u pretoploj Subotici za sat i dvadeset pet minuta istrčali su Lazar Rišar i Damir Marković koji su utrčali kao sedmi i osmi u cilj odnosno prvi i drugi u svojim starosnim kategorijama. Na postolje u starsonoj kategoriji popeo se i iskusni Arpad Šarkezi. 
Polumaraton su istrčali i Rober Lalić, Đorđe Munjas, Dejan Nikolić, Zoran Nikolić, Atila Sič, Miroslav Liščević, Srđan Savić, Željko Graovac, Đorđe Ćurić, Daniel Šokac, Milica Stojšić, Danica Galić, Kristina Gudelj, Maja Bodrožić, Biljana Vezmar, Tijana Odobašić, Ljerka Vukmirović, Kristina Cirkl, Nataša Stojičić, i Zoran Boca koji je istrčao svoj prvi polumaraton. Polumaratonsku distancu istrčalio je 700 trkača. Trka na 10 kilometara je bila šampionska za Somaraton je su prve dve pozicije u ženskoj konkurenciji pripale damama iz Somaratona. Šampionka trke bila je Tijana Kabić, dok je vicešampionka bila Bojana Marić. Trku na 10 kilometara istrčala je i Danica Grujić Firanj. Od muških članova kluba ovu distancu istrčali su Balint Fridrih, Srđan Buzadžić, Bogdan Nikolić i Đorđe Rackov. Trku na 5 kilometara istrčali su Vladmir Kesegić, Mina Bošnjak, Gorana Koporan, Snežana Radović, kao i Branko i Sanja Žuljević kojima je ovo bio prvi zvanični nastup za Somaraton - saopštio je klub. 
savamajstor savamajstor @ Pon, 02.09.2019. 23:36