Javno: Trgovina oružjem - Povlašćena cena za oca ministra policije

Javno: Trgovina oružjem - Povlašćena cena za oca ministra policije

Foto 25070Kako je Krušik obmanuo javnost tvrdeći da firmi povezanoj sa ocem ministra policije ne prodaju oružje po povlašćenim cenama i zašto su apelovali na BIRN da vodi računa da imidž Krušika ne bude narušen.  
Firma koja se dovodi u vezu sa Brankom Stefanovićem jeste kupovala naoružanje po povlašćenim cenama od Krušika iz Valjeva, otkriva BIRN nakon analize ugovora koje je državna fabrika namenske industrije svesno htela da sakrije od javnosti. 
BIRN je još u novembru 2018. godine objavio da je otac ministra policije, kao predstavnik kompanije GIM iz Beograda, posredovao između Krušika i kupaca oružja iz Saudijske Arabije. Rukovodstvo Krušika je u utorak 16. septembra demantovalo navode iz teksta koji je objavljen na specijalizovanom portalu „Arms Watch”, a u kome stoji da je GIM kupovao oružje po povlašćenim cenama u odnosu na državni SDPR. Kao dokaz naveli su podatke iz ugovora koji je GIM potpisao sa tom kompanijom 26. juna 2018. godine i dali uporedni prikaz onoga što su dogovarali sa državnim preduzećem SDPR i sa GIM-om.
Kompletan tekst dostupan je na sajtu Javno.  
savamajstor savamajstor @ Čet, 19.09.2019. 16:11