Somaratonci na Paliću, u Beogradu i Baranji

Somaratonci na Paliću, u Beogradu i Baranji

Foto 36527 - Članovi Atletsko rekreativnog kluba Somaraton trkački vikend započeli u subotu na 3. Vinskom maratonu na Paliću koja je manifestacija u karnevalskom duhu gde se spaja trčanje, vino, muzika, gastronomija i mnogobrojne zabavne sadržaje. Trčalo se na dužini od 21 km. i na 10 km. i namenjene je svima koji su želeli da se zabave, i uživaju u trčanju ili šetnji kroz prirodu, dobrom vinu, gastronomskim specijalitetima, muzici i druženju. Jednu od ove dve trke istrčali su: Sanja Milošević, Kristina Gudelj, Ivana Šokac, Mina Bošnjak, Ivana Basta, Snežana Radović, Josip Major, Zoran Nikolić, Milan Kovačić, Aleksandar i Damir Marković, Daniel Šokac, Miroslav Liščević.
U organizaciji Beogradskog maratona, na Adi Ciganliji u subotu je organizovan još jedan „najlepši” događaj u gradu - Ženska trka. Radi se o elitnoj atletskoj trci oko jezera u dužini od 7,7 km. koja je posvećena isključivo pripadnicama lepšeg pola. Na trci je trijumfovala Teodora Simović iz Novog Pazara sa vremenom 25:58, a članica ARK Somaraton Tijana Kabić od 700 učesnice trke zauzela je sedmo mesto sa vremenom od 30:43.
Trkački vikend nastavljen je u nedelju u Republici Hrvatskoj i to u Kopačkom ritu na četvrtom Baranjskom polumaratonu. Pored glavne trke od 21,1 km trčalo se i na dužini od 5 km pojedinačno i u štafeti od tri člana. Somaratonci imali su svoje predstavnike u sve tri trke. Na polumaratonu Arpad Šarkezi je bio prvi u svojoj starosnoj kategoriji a prvo mesto je zauzela i ženska štafetna ekipa u sastavu Renata Štajner, Ljubica Vojnović i Jelena Stanimirović. Trku na 5 km uspešno istrčala Snežana Radović koja je dan ranije na Paliću trčala na 10 km - saopštio je ARK Somaraton.
savamajstor savamajstor @ Uto, 24.09.2019. 03:32