Mlađi pioniri šampioni, kadeti viceprvaci Srbije u slobodnom stilu

Mlađi pioniri šampioni, kadeti viceprvaci Srbije u slobodnom stilu

Foto 36563 Čačak je bio domaćin dvodnevnog Prvenstva Srbije u rvanju slobodnim stilom u svim uzrasnim kategorijama. U uzrastu pionira do 13 godina rvači Radničkog su nastupili sa pet rvača i osvojili četiri medalje. Najuspešniji među njima bili su Kristian Dobi do 30 kg i Gregor Sekulić do 55 kg koji su osvojili zlatne medalje i postali Prvaci Srbije u svojoj kategoriji. Srebnu medalju osvojio je Srđan Todorović takođe do 55 kg, a bronzanu David Mazinjanin do 39 kg. Nemanja Jančić do 60 kg je izgubio u borbi za medalju i tako osvojio 5 mesto. Među 17 pionirskih ekipa Radnički je postao ekipni Prvak Srbije.
U uzrastu kadeta Prvak Srbije postao je Bojan Kostić do 92 kg, koji je sa četiri pobede dominirao u ovoj kategoriji. Srebrnu medalju osvojio je Milan Tolić do 60 kg, dok su bronzani bili Milan Čeprnja do 65 kg i Aleksandar Jančić do 80 kg. U borbi za medalju rezultatom 17:16 izgubio je Uroš Knežević i osvojio 4. mesto. U uzrastu kadeta od 16 ekipa Radnički je postao viceprvak Srbije za 3 boda ispod Potisja iz Kanjiže.
Kod seniorki Milica Lazić u kategoriji do 53 kg postala je šampionka Srbije.
Drugog takmičarskog dana šampionata nastupali su pioniri do 15 godina i juniori. U uzrastu pionira srebrnu medalju osvojio je Gregor Sekulić do 57 kg, dok su bronzane medalje osvojili Aljoša Ilić u istoj kategoriji i Milan Čeprnja do 68 kg. U borbi za medalju izgubili su Lazar Medić do 52 kg i Milan Tolić do 62 kg. U ekipnom plasmanu Radnički je zauzeo 3 mesto, za bod iza prve i druge ekipe. U uzrastu juniora, prvaci Srbije postali su David Novič do 70 kg i Bojan Kostić do 92 kg, obojica sa četiri ubedljive pobede. Aleksandra Jančić do 86 kg osvojio je peto mesto. U uzrastu juniora Radnički je osvojio treće mesto od 14 ekipa. Radnički u svojoj bogatoj kolekciji medalja bogatiji je za još šest prvaka Srbije.
Rvački klub Radnički će u subotu, 05. oktobra, sa početkom u 10 časova u hali Mostonga, upriličiti 3. Internacionalni turnir Ivan Frgić - Žuti 2019. - Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje rvanja da dođu i uveličaju ovo takmičenje - saopštio je klub.
savamajstor savamajstor @ Sre, 02.10.2019. 04:12