Izbor najbolje ekipe za vek fudbala u Stanišiću...

Izbor najbolje ekipe za vek fudbala u Stanišiću...

Odlukom bahatih lokalnih političkih moćnika, Fudbalskom klubu Stanišić oduzeta je mogućnost da u svojoj Jamurači i svom selu obeleži stogodišnjicu kluba. Međutim, grupa bivših fudbalera i simpatizera „plavo - belih” odlučila je da na svoj način pokaže koliko im znači klub, koji je u junu 2018. godine nasilno preimenovan i ukraden.

Nažalost po istinske ljubitelje fudbala u Stanišiću i lepo osmišljenu akciju nadvila se seta i tuga. Umesto ove godine da se slavi vek fudbala u selu čime se malo klubova može podičiti u Srbiji u sportskom Stanišiću vlada bes i ogorčenje.Iz glava Stanišićana ne može se izbrisati taj tužni dan 05.06.2018.godine kada je bahata grupa lokalnih kabadahija na čelu sa poverenikom SNS za Sombor Zoranom Rusom došla na bolesnu ideju da preko noći ukrade klub i preseli ga u Sombor.Pitamo se po ko zna koji put,koja je ideja vodila te nitkove, da li ta da nekadašnji "huligan sa šipke Severa" poput mu "Vođe" ima svoj klub, da glumi lokalnog moćnika, da se za sve pita, da ima osećaj moći da je nekakav faktor i "veličina". Vreme je najbolji sudija, ničija nije "gorela do zore", računi će se svoditi kad-tad, nada umire poslednja, moramo verovati u pravnu državu i to da će pojedinci odgovarati za ovu kriminalnu radnju.
p. s. Pošto je anketa u toku "molimo" kabadahije da "glasaju" ako imaju morala i veruju u ispravnost svog (ne) dela!!! 

poruka menjana pre 3 meseca
wtf @ Sre, 08.01.2020. 09:59
Vek fudbala je ipak "negde" proslavljen, a pošto život piše romane, "namestilo se da to bude upravo Stapar 

Stanišić jeste oštećen i tu nema šta da se doda, pa čak bi se moglo i ustvrditi da je malo onih koji to ne znaju ili za prevaru nisu čuli, osim nadležnih organa kojih se takva vrsta prevare ne tiče i njih to ne zanima.

A sudbina je čudo, i baš to čudo dogodi se u Staparu. Proslaviše Staparci, ponosno, 100 godina "njihovog" Hajduka, a među organizatorima proslave veka, upravo čovek koji je "sahranio" Stanišić i tako oduzeo prvih 100 godina FK iz Stanišića, oduzeo sve ono što su generacije Stanišćana gradile i čuvele gotovo 100 g.

Svako upućen zna o kome je ovde reč, znamo sad svi da knjiga o navršenih 100 godina FK Stanišić nikad neće biti napisana jer im je vreme i ime ukradeno baš na samom kraju tog veka, ali treba biti i realan, sve to loše što je zadesilo Stanišić, teško da bi se desilo da oko toga nisu pripomogli - i sami Stanišćani 

Ovi drugi, ovi što slave po vek "svojih" klubova, samo su organizatori nečasnih radnji od kojih se Stanišić nije umeo ili nije mogao da se odbrani.

obican posmatrac @ Čet, 09.01.2020. 18:50