Narodni blok: Predizborni skup u Pozorištu

Narodni blok: Predizborni skup u Pozorištu

Foto 37361 - Narodni blok će u sredu 19. februara, sa početkom od 18 časova u somborskom Narodnom pozorištu održati predizborni skup koalicije. Posle Čačka, Apatina, Niša, niza beogradskih opština, Novog Sada, Aranđelovca, Prijepolja, Leskovca, Vranja, Kraljeva, Šapca, Požarevca i mnogih drugih sredina, opoziciona koalicija Narodni blok će se predstaviti i građanima Sombora.
Na skupu će se Somborcima obratiti lideri koalicije Velimir Ilić, General Momir Stojanović, Miroslav Parović, kao i Perica Popić, predsednik OO NSP Apatin i Miroslav Stojisavljević ispred GO u Somboru. Aktivnosti ove koalicije su intenzivne kako na nivou republike, tako i u lokalnim sredinama. Funkcioneri Narodnog bloka su neprekidno na terenu i uveliko pripremaju sve neophodne i potrebne predradnje kako bi što spremniji izašli na predstojeće izbore uz poruku - Da vratimo državu narodu!
U uslovima totalne medijske blokade, kao jedina opoziciona politička grupacija koja učestvuje na izborima, a van je svake kontrole vladajućeg režima, pozivamo sve koji su u mogućnosti da dođu i čuju naše ideje i program i da kako smo već rekli - Vratimo državu narodu! - navodi se u pozivu koalicije Narodni blok.
savamajstor savamajstor @ Uto, 18.02.2020. 01:41
Foto 37380Foto 37382 Predizborni skup koalicije Narodni blok pod motom „Da vratimo državu narodu” upriličen je u prilično ispunjenoj sali somborskog pozorišta. Miroslav Stojisavljević, GO Narodne slobodarske partije Sombor, podsetio je da je Sombor bio grad izuzetne industrije, kulture, turizma, sporta i da je „uništen za svega nepuna dva desetleća”. Rekao je da bi sada svi bili srećni kad bi imali 70.000 stanovnika, ukupno i upitao šta možemo učinimo da to popravimo. - Moramo da skupimo hrabrost, da prestanemo da se bojimo i ćutimo. Tako ćemo doći do one Srbije, kakvu zaista želimo. Stoga, krenimo u pravcu da oslobodimo naš grad i našu državu i napravimo ono o čemu sanjamo - Srbiju koja će voleti sve svoje građane i koju ćemo mi voleti iz sveg srca - poručio je Stojisavljević. Perica Popić, predsednik OO NSP Apatin je podvukao da ne podržava politiku kakvu vodi SNS, koja ignoriše činjenice. - Takvu politiku vodi Aleksandar Vučić. On je u Srbiji ona „nulta tačka”, od njega sve počinje i završava, on o svemu odlučuje i za sve se pita - naglasio je Popić. Naveo je da stalnim izjavama, da kao nije zadovoljan većinom funkcionera SNS-a, Vučić samo kupuje vreme. - Promeniti neće ništa. Nema on zamenu za te ljude - kazao je Popić. Naveo i da posle dva meseca kampanje Narodnog bloka, desetina tribina održanih širom Srbije, ni na jednoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom nisu dobili ni jedan minut.
Miroslav Parović je naglasio da je Sombor poznat kao grad kulture i jedan od najzelenijih gradova u Srbiji, ali da kad čujete ko danas vlada ovim gradom i koliko je grad devastiran, shvatite da ovde nije problem lokalno stanovništvo, podneblje ili nasleđe, već nekolicina lokalnih bandita, ojačanih sa nekoliko uveženih iz Beograda, koji vam prave probleme na dnevnom nivou - rekao je Parović.
- Dok je grad bio normalan, bio je jedan radnik u Trepči koji je nosio akumulatore u rukama. Od kada više nije normalan, ovim gradom upravlja upravo taj čovek. On postavlja i smenjuje direktore, gradonačelnike, pita se ko će biti dekan Učiteljskog fakulteta. Očigledno je da imamo poremećen sistem vrednosti - naveo je Parović. Predsednik Narodne slobodarske partije je naveo da „Somborom i Apatinom upravlja klika od pet ljudi, nedostojnih da se o njima priča”, kao i da je u čitavoj Srbiji tako. On kaže da je izborni slogan SNS, Za svu našu decu „bestidan i bezobrazan”, kao i da se Vučić lažno kune da će smeniti više od 50 odsto svojih loših kadrova, ali ne koordinatore i uterivače glasova, već odbornike ili neke sitne rukovodioce koji realno ne upravljaju i ne vladaju. Pozvao je Somborce da glasaju za bilo koga, samo ne za listu SNS-a. - Vučiću su glasovi jako važni i on će ih zgnječiti kao bubaštvabe, ako ne dobiju 60 odsto glasova. Zato vas „lasom” vijaju po gradu, zato daju i po 50 evra, ali vaših para, jer su svakog od nas koštali najmanje 500 do 1.000 evra. Nemojte da budete sigurni glasači bilo koga. Budite slobodni ljudi kakvi su Somborci bili, jer samo takvi su mogli da izgrade ovakav grad, pojam lepote - rekao je Miroslava Parović.
General Momir Stojanović je za slogan aktuelne vlasti „Za našu decu” rekao da nema ništa bezobraznije, jer su u pitanju naša deca koja nemaju posao i masovno odlaze iz ove zemlje. - Žele da nam poruče da ko nije za slogan, da je protiv dece. U zemlji iz koje odlazi mladost, a neseljavaju je migranti, odlaze školovani, a njihova mesta zauzimaju falsifikatori diploma, veoma je važno pobediti strah i suprotstaviti se - naglasio je general Stojanović. On je rekao da se Narodni blok zalaže za bodovne liste u Nacionalnoj službi zapošljavanja, na osnovu kojih će svako znati u svakom trenutku gde je na listi, kao i da vladajuća partija potcenjuje našu pamet i da smo zato tržište jeftine radne snage. - Rasprodali smo strancima sva izvorišta pijaće vode, sva rudna bogatstva, zemlju Arapima i hrvatskim tajkunima, planiramo da prodamo i banje, sve što je nacionalno bogatstvo, koje se ne prodaje. I time se ponosimo - naglasio je penzionisan general Stojanović. Kao problem vidi opšti harač, javne izvrštelje i notare, bliske vlasti. Narodni blok panira da izvršitelje vrati pod Ministarstvo pravde, da rade za platu.
- Problem su i penzije. Danas 106.000 penzionera ima penziju manju od 10.000 dinara, 268.000 prima manje od 15.000. Zalažemo da najniža penzija ne može biti niža od 70 posto od zagarantovanog ličnog dohotka, odnosno od 26.000 dinara - preneo je Momir Stojanović. Kazao je i da je laž osnovno obeležje ove vlasti. - Pravimo najskuplji kilometar autoputa, od svih zemalja. Privatne firme braće, kumova, beru pare. Pravimo puteve koji nisu rentabilni. Ovo ništa ne valja. Oteta nam je država - rekao Stojanović. Velimir Ilić, lider Nove Srbije, je govor počeo izjavom da „nikada veći ološ nije vladao Srbijom i da nikada nije bilo da ponavljač iz škole učenika u privredi doktorira i piše udžbenik za tehnički fakultet. - Moramo da ih oteramo. Bez popravnog. Zato što znamo šta sve rade. Ja sam tužilaštvu predao papire po kojima se vidi da je Zorana Mihajlović samo na dva ugovora. Uhapšeni direktor kaže da je skupljao pare za nju, a predsednik tvrdi da to nije tačno. Mora, jer i njegov brat to isto radi. Sve je tačno. Kradu dve trećine, jednu daju državi, što nijedna država ne može da preživi - rekao je Ilić. Smatra da se autoputevi ne rade koncesijom, jedinim ispravnim načinom finansiranja, jer tako nema para, a onaj ko je uložio naplaćuju se kroz putarine. Ilić je u svom maniru naveo da Beograd na vodi pravi srpska mafija, a da je direktor koridora proizvođač stolarije za Beograd na vodi. - Zato se borimo da nešto učinimo, a ima nade, nikakav bojkot. Ja sam imao izvanredan predlog – svi iz opozicije na jednu listu, na čelo postaviti profesora Miodraga Zeca sa Ekonomskog fakulteta, da bude premijer, da dovedemo stručnjake, pokrenemo državu i krenemo napred. Da ove sve sklonimo, da se pohapse oni koji trebaju, da se pokradeno vrati nazad, da se vodi ozbiljna država sa institucijama, policijom. Zato svi normalni treba da se udruže i najbolje stave na listu - rekao je Velimir Ilić.

poruka menjana pre 1 mesec
savamajstor savamajstor @ Pet, 21.02.2020. 01:54