Touch Radio

ON AIR:
Sve su zamislila dvojica zaljubljenika u elektronsku muziku. Underground verzija Touchradio internet izdanja startovala je 2006. godine iz sobe jednog od osnivača, sa ličnog desktop računara. Nepunu godinu kasnije, u septembru 2007. izrađena je, tada popularna, myspace stranica, čime je Touchradio izašao iz „podzemlja”. Zakačeni su prvi miksevi, a za tri meseca postojanja stranice zabeleženo je više od 3.000 poseta!
Par meseci kasnije zbog velikog interesovanja, početkom 2008. radio se prebacuje na server somborskog portala www.soinfo.org, te postaje muzička sekcija „SO open” organizacije. Naša prva žurka vezana je za peto izdanje Balkanskog festivala muzike „QO5”. Elektro bina je nazvana Touchradio stejdž i „QO5” festival se piše kao nulta zabava organizacije.
Prvu samostalnu žurku, AfterHallowen party, priredili smo u 01. novembra 2008. godine. U Touchradio priču u oktobru 2008. godine ulazi VJ Slepi, koji je i danas neizostavni član i važna karika u organizaciji. Naredni hepening (06. decembar 2008.) bio je ElectroArt Night, dok se na treće izdanje čekalo do 14. februara i partija pod imenom „Love is choice”.
Projekat „Minimal nature” otpočeo je 30. maja na somborskom kupalištu Štrand. Drugi deo serijala usledio je nepunih mesec dana kasnije (27. juna), a ta dva partija posetilo je gotovo dve hiljade ljudi. U saradnji sa Kancelarijom za mlade priređen je promo party, kojim je najavljen besplatni bežični internet u gradu. Najznačajnija Touchradio priredba, organizovana kroz partnerstvo sa somborskim monkeybusiness.ent, dogodila se 29. i 30. avgusta 2009, opet na kupalištu Štrand. Dva stejdža, 17 izvođača i gotovo 1.500 gostiju.
Touchradio label nose: Slepi, Gligorije, Boki, Đuka, The One:, Agarvain i Tijana.
Na Touchradio žurkama su radili: Goya&Natasha (SU), Nikola Grebović (KG), Alex Monster (BG, Nemačka), Faktor X (Budapest, HU), Nikola Majdanović (SU), Orange (NS), Groover (NS), Macro (NS), Timika (SU), Yoma (NS)

Web: www.touchradio.net