Svetski dan dece obolele od raka

Svetski dan dece obolele od raka

Centralna manifestacija povodom 15. februara, Svetskog dana dece obolele od raka, u Somboru će biti organizovana na Trgu Svetog trojstva od 12 do 14 časova.

Foto 35091 Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka - NURDOR će organizovati humanitarne skupove na trgovima, u glavnim ulicama i šetalištima u više od 40 gradova širom Srbije. Tačno u 13 časova biće pušteni baloni podrške za sve mališane koji se leče i u znak sećanja na one male superheroje koji više nisu sa nama. NURDOR će uz prigodne programe i u prisustvu prijatelja, roditelja, volontera i javnih ličnosti, obeležiti ovaj značajan datum i pozvati sve ljude dobre volje i kompanije da učestvuju u akciji prikupljanja sredstava za završetak izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.
NURDOR već dve godine sprovodi kampanju „I ja se borim” koja ima za cilj veću vidljivost problema malignih oboljenja kod dece i postizanje većeg senzibiliteta društvene zajednice za ovo pitanje. Kroz kampanju podstiče kako pojedince, tako i kompanije na aktivno uzimanje učešća u projektima kojima se zajednički olakšava hrabrim mališanima i njihovim roditeljima proces lečenja.
tam @ Čet, 14.02.2019. 22:06