Inspirativan podvodni svet

Inspirativan podvodni svet

Fotografski tim Društva podvodnih aktivnosti Sombor ekipno drugi na Međunarodnom kupu „Lukavac 2019” u Bosni i Hercegovini.

Foto 36447Foto 36450Eko-ronilačka grupa invalida iz Lukavca organizovala je minulog vikenda tradicionalni međunarodni kup u podvodnoj fotografiji na jezeru Kop, Šićki Brod, u blizini Tuzle. Na takmičenju je učestvovalo 37 podvodnih fotografa iz čitavog regiona. Fotografaki tim DPA Sombor činili su Larisa Bogdanov, Miroslav Dabić, Aleksandra Stojkov i Saša Saulić.
Žiri (Branislav Danevski (HR), Adnan Drnda (BIH) i Samir Sokolović (BIH)) ocenio je radove autora u dve kategorije prema tipu fotoaparata, DSLR i kompakt. U kategoriji DSLR aparata, M. Dabić i A. Stojkov su postigli sjajne rezultate. Miroslav Dabić je osvojio treće mesto u kategoriji ambijent sa fotografijom na kojoj je model Larisa Bogdanov. U ukupnom plasmanu, Aleksandra Stojkov je sa serijom fotografija među kojima je Saša Saulić model, osvojila treće mesto. U kategoriji kompakt aparata, Larisina fotografija ambijenta se plasirala kao četvrta. Ekipno, DPA Sombor osvojili su drugo mesto od ukupno 12 klubova iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.
Kao specijalnu nagradu za izuzetne radove, Aleksandra Stojkov je osvojila produženi ronilački vikend u Puli, na koji će ekipa poći odmah nakon internacionalnog takmičenja u podvodnoj fotografiji koje se održava na Belocrkvanskim jezerima sledeći vikend.
tam @ Uto, 10.09.2019. 15:19