Svakome po pelcer duše

Svakome po pelcer duše

Večeras je u punoj velikoj sali Mađarske građanske kasine održana promocija romana „Put u središte duše” Maje Wu.

Foto 36880 Ovaj roman je nastajao nekoliko godina a predstavlja nastavak knjige „Maslačak nošen vetrom” koji je Maja Wu pre pet godina promovisala u svom rodnom gradu. Publiku je na stolicama sačekao smotuljak – poruke koji su ustvari putokazi za svakoga ponaosob koje je autorka želela da podeli sa posetiocima.
- Ono što o Maji morate znati, osetićete čitajući njena dela, prostrujaće kroz vas neobjašnjivo sve ono što njene priče nose između redova. Možda ćete posle misliti kako je poznajete, ali znajte da to nije ni važno. Važno je da čitajući njene misli vi počnete da upoznajete sebe same... započela je veče puno lepih misli i emocija Vanja Vulin Smiljić, organizatorka i moderatorka promocije.
Radnja romana odvija se u Beogradu i Lisabonu, ali i u Rimu i Somboru, i predstavlja traganje za onim nečim što se nalazi na kraju duge, na kraju sveta, tamo gde je najteže stići. Autorka je otkrila da voli da se infiltrira među ljude, osluškuje, opaža, upija energiju, reči, životne priče, jer tako dobija ideje koje može da iskoristi za knjige ističući da nema pojedinačnog kreiranja i uklapanja likova već da naprosto sve beleži kad joj ideje padnu na pamet napominjući da „roman mora da se izlije iz tebe”.
- Put u središte duše se ne može završiti, ono se započinje svakoga dana iznova. Duša je jedna a mi smo svi deo te duše. Duša je naš izvor, duša je ono što nas povezuje. Vi ste svi na putovanju, dobili ste svoju kartu. Nadam se da ćete svi uzeti po pelcer duše i da ćete biti zadovoljni ovom večeri – obratila se publici autorka ističući da je nakon pet godina lutanja po svetu jedino bitno vratiti se kući i dodala:
- Sve oko vas su znakovi: reči, ljudi, tišina... Tišine često nose mnogo veće poruke univerzuma nego mnoge reči. Pravo bogatstvo je u zagrljajima, podršci, interakciji sa ljudima, a ne u materijalnim stvarima.
Za kraj je gost iznenađenja, Lazar Kubatov – Kuba iz Novog Sada otpevao jednu prigodnu pesmu.

tam @ Pet, 22.11.2019. 22:11